Kaivosteollisuus ry
Tiedote

Kaivosteollisuus: tarvitaan faktoihin perustuvaa valmistelua ja kokonaisnäkemystä

16.10.2019 klo 16.37

Kaivosteollisuus ry odottaa tänään eduskunnassa alkavalta kaivoskeskustelulta monipuolisuutta ja kokonaisnäkemystä. 

Ministeri Katri Kulmunin tänään julkaistu haastattelu antaa ymmärtää, että työ- ja elinkeinoministeriö olisi ottamassa kokonaisotetta kaivosasioista.

– Vaikka emme kannata kaivosveron säätämistä, ministeri Kulmunin tiedotteessa on paljon myönteisiä puolia, Kaivosteollisuus ry:n toiminnanjohtaja Pekka Suomela sanoo.

Suomela haluaa muistuttaa, että kaivoksilla on käynnissä noin 800 miljoonan investoinnit.

– Kehitämme ratkaisuja, jotka vievät kohti vähähiilisyyttä ja vastuullisuuden osalta olemme Euroopan kärkikaartia, sillä Kestävän kaivostoiminnan verkoston vastuullisuustyö on ainutlaatuista Euroopassa.

Kansalaisaloite sisältää arvokkaan lisän hallitusohjelman kaivoslinjauksiin. Kaivosteollisuus ry katsoo, että kaivosten toimintaympäristöön liittyviä muutoksia pitää valmistella laajapohjaisesti ja valmistelun pitää perustua faktoihin.

Kaivosteollisuus ry kehittää myös malminetsinnän vastuullisuustyökaluja, ja valtaosa maamme malminetsijöistä on työssä mukana.

– Uskomme osaavaan ja vastuulliseen toimintaan malminetsinnässä ja kaivostoiminnassa. Tarjoamme vastauksia ilmasto- ja energiahaasteisiin ja panostamme pitkäaikaiseen kehitystyöhön, Suomela päättää.

Lisätietoja:
Pekka Suomela, toiminnanjohtaja
Kaivosteollisuus ry
Puh. 040 533 2848