RAW Nordic

Uusi yhteistyöfoorumi pohjoismaiselle kaivos- ja mineraaliklusterille

Pohjoismaiden kaivos- ja mineraalisektorilla on keskeinen rooli muuttuvan geopolitiikan ajassa. Aikana, jolloin – halusimme tai emme – meidän on vähennettävä tuontiriippuvuutta lisätäksemme raaka-aineomavaraisuuttamme. Uudella pohjoismaisella yhteistyöllä pyritään vahvistamaan rajat ylittäviä verkostoja ja herättelemään keskustelua toimialallemme keskeisistä aiheista.

Pohjoismaiden kallioperässä on suuri, hyödyntämätön potentiaali yli puolesta EU:n listaamista kriittisistä raaka-aineista. Tämä antaa meille erityisen roolin ja vastuun toimia.

Uskomme, että yhdessä voimme luoda jotain ainutlaatuista täällä Pohjoismaissa luomalla hyvät edellytykset kohtaamisella sekä tiedon ja kokemusten jakamiselle. Siksi olemme perustaneet uuden Nordic Forum on Raw Materials -yhteistyöfoorumin.

Tervetuloa rekisteröitymään.

Pekka Suomela, toiminnanjohtaja, Kaivosteollisuus ry
Maria Sunér, toimitusjohtaja, Svemin 
Anita Helene Hall, toimitusjohtaja, Norsk Bergindustri
 

TIETOA YHTEISTYÖFOORUMISTA

Kuka voi liittyä?

Uuteen yhteistyöfoorumiimme voi hakea ammattilaiset raaka-ainealalta Suomesta, Ruotsista, Norjasta, Islannista, Tanskasta ja Grönlannista. Liike-elämässä, akateemisessa maailmassa, hallinnossa, politiikassa ja rahoituksessa työskentelevät henkilöt. Kutsumme mukaan ne, jotka työskentelevät teknologian ja innovaatioiden, turvallisuuden ja valmiuden, kestävyyden ja kierrätyksen sekä energian ja ilmaston parissa. Ja ne, jotka jakavat arvomme siitä, että vahva kaivos- ja mineraaliteollisuus lisää arvonluontia Pohjoismaissa.

Miksi liittyä?

Foorumi on helppo ja kätevä tapa löytää uusia kontakteja tiedonvaihtoon. Jaamme alan uutisia, mutta emme hukuta sinua tarpeettomalla informaatiolla. Foorumi on vähän kuin edistynyt LinkedIn-ryhmä. Olemme LinkedInissä, mutta olemme koonneet tiedot verkoston verkkosivuille www.nordicforumonrawmaterials.com. Sieltä voit myös ilmoittautua mukaan konferensseihimme.

Kustannus?

Foorumiin liittyminen on maksutonta. Joistakin tapahtumista peritään osallistumismaksu.

Miten liityn?

Rekisteröidy tämän lomakkeen kautta.

Taustaa:

Vuonna 2023 perustettu Nordic Forum on Raw Materials on yhteistyöfoorumi niille, jotka toimivat kaivos- ja mineraalialalla viidessä Pohjoismaassa. Yleinen tavoite on vahvistaa Pohjoismaiden kaivos- ja mineraaliklusteria.

Foorumin rinnalla järjestetään sarja vuorovaikutteisia tapahtumia.

Tapahtumat: Tukholma (3.–4. lokakuuta 2024), Oslo (maaliskuu 2025) ja Helsinki (syksy 2025/kevät 2026)

Seminaarit: Luleån teknillinen yliopisto, syksy 2024; Trondheim NTNU, kevät 2025. Oulu Mining School, syksy 2025/kevät 2026 - Avoin kaikille

Podcast-sarja: Parhaat palat konferensseista ja seminaareista kerrataan podcast-sarjassamme Nordic Podcast on Raw Materials. Podcast-sarjaa julkaistaan lokakuusta 2024 alkaen.

Nordic Forum on Raw Materials -verkostoa rahoitetaan Sustainable Minerals -ohjelman kautta. Ohjelma on osa Nordic Innovation -organisaatiota, joka toimii Pohjoismaiden ministerineuvoston alaisuudessa. Sustainable Minerals on yksi kahdeksasta aloitteesta, jotka viiden Pohjoismaiden ministerit ovat käynnistäneet. Aloitteet pyrkivät vahvempaan ja kestävämpään Pohjoismaiseen alueeseen ja tukevat Pohjoismaiden visiota olla maailman kestävin ja integroitunein alue vuoteen 2030 mennessä.