Laatikon ulkopuolelta löytyy uusia ratkaisuja

Maiju Määttä
Kasvavassa yhtiössä täytyy koko ajan etsiä uusia tapoja tehdä töitä, pohtii geoteknisiä palveluita tarjoavan Palsatechin projektipäällikkö Maiju Määttä.

"Meillä on paljon töitä ja koko ajan enemmän ja enemmän. Se on johtanut siihen, että meidän tulee ajatella asioita laatikon ulkopuolelta. Se mahdollistaa sen, että voimme tehdä asioita eri tavalla ja pärjätä", sanoo Palsatech Oy:n projektipäällikkö Maiju Määttä

Palsatech tarjoaa esimerkiksi tilat ja työntekijät vuokralle, jolloin asiakkaan ei tarvitse pieneen projektiin ei tarvitse tehdä isoja investointeja heti alussa.

Määttä viihtyy Palsatechillä hyvin ja kokee, että onnistui valitsemaan hyvän työpaikan. Määtän lempiasia töissä on se, että hän pääse itse vaikuttamaan omaan työhönsä ja kehittämään sitä.

"Palsatech on kovaa vauhtia kasvava firma. Tällä hetkellä käynnissä on paljon erilaisia malminetsintäprojekteja, joihin olemme hyvien kokemuksien ja suhteiden kautta päässeet mukaan.”

Määttä iloitsee siitä, että Palsatechillä on nuori henkilöstö ja työstä voi tehdä itsensä näköistä.

Palsatechilla projektipäällikkö toimii yhteyshenkilönä asiakkaiden suuntaan ja toimii geologien esihenkilönä.

"Työhön kuuluu hallinnointi ja henkilöstöön liittyvät tehtävät, esimerkiksi liikuttelen henkilöstöä eri projektien välillä, suunnittelen työvuorot ja lomat, osallistun koulutukseen sekä jonkin verran itse käyn työnjohtona paikalla ja saatan tehdä niitä töitäkin."

Geologinen innostus syntyi Australiassa

Koulutukseltaan Määttä on geologi. Maiju kertoo, että häntä kiinnosti jo lukiossa luonnontieteet ja välivuotenaan Australiassa hän ymmärsi miten mielenkiintoista luonto ylipäätään ja sen geologinen puoli voikaan olla.

”Kaivos- tai malminetsintäalasta en opiskeluita aloittaessa tiennyt vielä mitään, mutta luonnon monimuotoisuus kiinnosti”, Määttä lisää.

"Turun yliopistossa opiskellessa ainejärjestötoiminta ja opinnot veivät mennessään, meillä oli tosi hyvä henki. Todella hyvien tyyppien kanssa olen saanut opiskella ja tehdä töitä."

Työelämään siirtyessään Määttä yllättyi siitä, kuinka käytännönläheistä työ on.

"Vaikka yliopistossa oli myös kenttäkursseja, opinnot vaativat paljon lukemista ja pänttäämistä. Geologina saa tehdä töitä maastossa kädet liaten, mikä on ehdottomasti positiivista."

Alun perin Määttä tuli Palsatechille projektigeologiksi. Hän kokee, että projektipäällikön roolissa tästä taustasta on hyötyä, sillä hänen tulee itse ymmärtää mitä työnkuvaan kuuluu tehdessään esimerkiksi työohjeita ja riskiarvioita.

Määttä korostaa sitä, että alalla on monipuolisia työtehtäviä ja sillä työskentelee kaikenlaisia ihmisiä — hän kannustaakin erilaisia ihmisiä hakeutumaan alalle, jos on valmis likaamaan kätensä, heittäytymään ja mahdollisesti reissaamaan tai muuttamaan tarpeen tullen.

 

Maiju Määttä

  • Projektipäällikkö Palsatech Oy:ssa
  • Valmistunut Turun yliopistosta geologiksi 2017 kallioperägeologian linjalta.
  • Työnkuvaan kuuluu muun muassa henkilöstöön liittyvät hallinnointitehtävät.

 

Palsatech Oy

  • Palsatech Oy tarjoaa geologisia ja geoteknisiä palveluita malminetsinnän, kaivostoiminnan ja infrarakentamisen tarpeisiin. Palsatech toimii urakoitsijana tai yhteistyökumppanina asiakkailleen.
  • Suomessa Palsatech Oy työllistää noin 60 henkeä, kesälomakauden ulkopuolella noin 50. 
  • Palsatechin toimitilat ovat Kemissä