Briefcase

Kaivosteollisuus tuotti suomalaiskouluille mineraalipelin

3.9.2021 klo 13.21

Espanjassa kehitetty Briefcase of mineral applications -projekti auttaa koululaisia oivaltamaan, mihin mineraaleja käytetään tavallisten ihmisten arjessa.

Innovatiivinen menetelmä opettaa 6–14-vuotiaita koululaisia tunnistamaan mineraalit, joita he käyttävät jokapäiväisessä elämässään, ja kannustaa heitä pohtimaan esimerkiksi konfliktimineraaleja, ostopäätösten seurauksia ja kaivostoiminnan kestävyyttä sekä kierrätyksen ja ilmastonmuutoksen merkitystä.
Briefcase of mineral applications -työpajoissa on salkku täynnä oikeita mineraaleja ja esineitä, joiden valmistukseen kyseisiä mineraaleja on käytetty.

Kaivosteollisuus on tuottanut nyt monessa Euroopan maassa käytetyn pelin suomeksi. Salkun verkkoversio julkaistiin pelinä osoitteessa https://www.thebriefcasegame.eu/ vuonna 2020 ja pelistä on nyt myös suomenkielinen versio saatavilla.

Ensimmäiset kokemukset luokista kertovat, että pelillinen ratkaisu innostaa oppilaita paneutumaan asioihin, jotka perinteisillä opetusmetodeilla ovat tuntuneet etäisiltä.