Tiedote

Kaivosteollisuus ennakoi alan hienoista piristymistä

31.3.2017 klo 0.00

Kaivosteollisuudessa voidaan odottaa taloudellisesti positiivisempia aikoja, kertovat Tukesin julkaisemat tänään julkaisemat tilastot. Vuoden 2016 louhintatilastot osoittavat positiivisia merkkejä kaivosteollisuuden piristymiselle. Myös kaivosteollisuuden globaalit näkymät ovat aiempaa positiivisemmat. Raaka-aineiden epävarmuus on kuitenkin edelleen syytä muistaa: markkina on alttiina nopeillekin muutoksille.

- Vuosi 2015 oli alalle raskas, jonka vuoksi kasvuprosentit ovat nyt suuria, sanoo Kaivosteollisuus ry:n toiminnanjohtaja Pekka Suomela. Kaivosteollisuuden investointikysely vuodelle 2017 osoittaa kuitenkin investointien kasvua. Joukossa on uusiakin hankkeita kuten Keski-Pohjanmaalla Keliberin litiumkaivos ja Kainuussa Sotkamon hopeakaivos. - Kaivosteollisuus heijastelee ympäröivän yhteiskunnan kehitystä, Suomela kertoo. Esimerkiksi sähköisen liikenteen lisääntyminen vaikuttaa myös kaivosteollisuuteen: jos maailmassa tarvitaan vuonna 2020 akkuja 14 miljoonaan sähköautoon, myös Kaustisen litiumilla on kysyntää.

-Jatkamme suomalaisen kaivososaamisen vastuullista kehittämistä. Metallien jatkojalostus, teknologiateollisuus ja laiteosaaminen perustuvat kotimaiseen kaivostoimintaan. Työpaikat, jatkuvuus sekä vastuu ympäröivästä yhteiskunnasta ovat alalle tärkeitä, Suomela jatkaa. 

Lisätietoja:

Pekka Suomela, toiminnanjohtaja
Kaivosteollisuus ry
puh. 040 533 2848
etunimi.sukunimi@teknologiateollisuus.fi