Latitude 66
Tiedote

Latitude 66 Cobalt Oy mukaan Kaivosteollisuus ry:n toimintaan

3.2.2020 klo 12.31
Latitude 66 Cobalt Oy liittyy mukaan kaivosalan toimialajärjestö Kaivosteollisuus ry:n toimintaan. Asiasta päätettiin tammikuussa Helsingissä Kaivosteollisuus ry:n hallituksen kokouksessa.

– Olen tyytyväinen saadessamme alan näkyvän toimijan mukaan toimintaamme. Ilmastomuutokseen vastaaminen, akkumineraalipotentiaali ja kaivostoiminnan vastuullisuus ovat meille yhteisiä asioita, toiminnanjohtaja Pekka Suomela Kaivosteollisuus ry:stä toteaa. 

Latitude 66 Cobalt Oy:n toimitusjohtaja Thomas Hoyer odottaa yhteistyöltä alan yritysten käytäntöjen jatkuvaa parantamista.

– Olemme osallistuneet Kaivosteollisuus ry:n malminetsintää tekevien yritysten yhteistyöhön. Kokemusten jakaminen ja toimintatapojen kehittäminen alan toimijoiden kesken on avointa ja päämäärähakuista, Hoyer kertoo.

Jäsenyyden myötä Latitude 66 Cobalt pääsee mukaan toiminnan vastuullisuuden kehittämiseen Kestävän kaivostoiminnan verkoston vastuullisuustyössä.

Kestävän kehityksen edistämiseen liittyvä akkuteollisuus on suomalaisen elinkeinoelämän kannalta suuri mahdollisuus.  Akkuteknologiaan liittyvän suomalaisen tai eurooppalaisen arvoketjun syntyminen ei ole kuitenkaan itsestäänselvyys. Se vaatii päämäärähakuista työtä sekä rohkeita päätöksiä.

– Suomella on kallioperän mineraalien lisäksi poikkeuksellisen pitkäaikaista osaamista metallien jalostuksessa ja kemianteollisuudessa. Meillä on laadukas koulutusjärjestelmä, joka tuottaa osaajia ja tutkimusta. Ilmastonmuutoksen hidastaminen vaatii nopeita toimia. Liikenteen sähköistyminen sekä uusiutuvan energian varastoiminen akkuihin ovat riippuvaisia vastuullisesti tuotettujen akkuraaka-aineiden saatavuudesta, Suomela ja Hoyer toteavat.
 

Lisätietoja:

Toiminnanjohtaja Pekka Suomela, Kaivosteollisuus ry, puh. 040 533 2848, etunimi.sukunimi@teknologiateollisuus.fi

Toimitusjohtaja Thomas Hoyer Latitude 66 Cobalt Oy, puh. 030 6363 757