Hammer drill
Tiedote

Malminetsinnän vastuullisuusjärjestelmä käyntiin

2.3.2021 klo 16.23

Kestävän kaivostoiminnan verkosto on aloittanut kestävän malminetsinnän vastuullisuusjärjestelmän käyttöönoton jo käynnissä olevan kaivosvastuujärjestelmän lisäksi.

Kestävän kaivostoiminnan verkosto on yhtöiden ja alan sidosryhmien yhteistyöfoorumi. Verkoston tavoitteena on jakaa tietoja ja kokemuksia sekä kehittää kaivossektorin toimintatapoja entistä vastuullisemmiksi.

Verkoston vastuullisuusjärjestelmän rungon muodostavat arviointikriteerit, joiden avulla yhtiöt arvioivat omia toimintojaan.

Malminetsinnän vastuullisuusärjestelmän kolme arviointityökalua kattavat ympäristön, työturvallisuuden ja sidosryhmäyhteistyön. Arviointikriteerien avulla sekä yritykset että yhteiskunta saavat arvokasta tietoa malminetsinnän vastuullisuudesta. Malminetsintäyhtiö tekee vuosittain toiminnastaan itsearvioinnit, joiden tulokset Verkoston hyväksymä ulkopuolinen todentaja tarkistaa joka kolmas vuosi.

Parikymmentä malminetsintäyhtiötä osallistuu järjestelmän käyttöönottokoulutukseen. - Kiinnostus on ollut suurta. Nyt mukaan tulleet yhtiöt kattavat suurimman osan malminetsinnästä. Kaikkien Suomessa toimivien  malminetsintäyhtiöiden on järkevää ottaa käyttöön vastuullisuusjärjestelmä mahdollisimman pian. Niin paikalliset asukkaat kuin malminetsinnän rahoittajatkin edellyttävät, että yhtiöt pystyvät osoittamaan toimivansa vastuullisesti, toteaa Kestävän kaivostoiminnan verkoston puheenjohtaja Hannele Pokka.

 

Lisätiedot:

Kimmo Collander, Kestävän kaivosteollisuuden verkoston pääsihteeri, 050 431 4982, kimmo.collander(at)kaivosvastuu.fi

Hannele Pokka, Kestävän kaivosteollisuuden verkoston puheenjohtaja, 040 525 0234, hannele.pokka(at)helsinki.fi

Kestävän kaivosteollisuuden verkoston kotisivut: kaivosvastuu.fi